Sjukhusstädning

Vi utför Sjukhusstädning, av mottagningar,vårdavdelningar och rena rumsstädning av t ex operationssalar.

Organisation och arbetsledning

Företaget grundades år 1967 av Alice Petersson, och drivs idag av andra generationen – döttrarna Anita och Eva Petersson.

Företaget sysselsätter, utöver Anita och Eva, 30 lokalvårdare. Samtliga har adekvat utbildning för de städuppdrag de utför samt lång erfarenhet inom branschen. Ägarna är diplomerade SRY-handledare och har genomgått en rad utbildningar, exempelvis golvvårdsutbildning.

Tack vare vår höga kvalitet på städningen och goda service har vi under åren haft många nöjda och återkommande kunder. Vår äldsta kund har varit med oss ända sedan starten 1967.

Vårt stora fokus på miljö- och servicetänkande resulterade också i att vi den fjärde april 2008 fick vi betyget MVG vid inspektion av Arbetsmiljöverket, något som är mycket ovanligt i vår bransch.

Detta är vi självklart väldigt stolta över!
Vi har avtal med Almega » och Svenskt Näringsliv »

Ikon för Västerorts Städservice AB

Uppdragets genomförande

 • Möjlig uppstart av uppdraget enligt ök.
 • Utbildning av städuppdraget, genom gång av arbetsbeskrivningar och lokaler.
 • Val av städmetoder.
 • Checklistor.
 • Korrigering och förebyggande åtgärder
 • Anmälda och oanmälda kontroller.

Förebyggande åtgärder

 • Fiberdukar och moppar för kemikaliefri städning.
 • Miljömärkta/miljögodkända produkter.
 • Dosering av kemikalier.
 • Miljömässig avfallshantering.
 • Koordinering av inköp och leveranser.
 • Koordinering av personal och uppdrag i samma område för att effektivisera restiden och möjlighet att resa kommunalt.
 • Vi har materialvård på vår utrustning så att utrustningen håller länge.
CTA städning ikon

Anlita en proffsig städfirma som håller sjukhuset rent.

Få kostnadsfri offert idag!

Personalstyrka

Idag består Västerorts Städservice AB av 30 stycken duktiga medarbetare. Vi har låg personalomsättning och är anslutna till Almega vilket innebär att all vår personal har avtalsenliga löner och villkor.

 

Personalens kompetens

En kontinuerlig kompetensinventering görs under hela anställningstiden. Nyanställda genomgår en introduktionsutbildning, dels på kontoret(med företagsledning), dels på städobjektet. Samtliga lokalvårdare skall genomgå vårt eget utbildningsprogram i lokalvård. Baserat på SRY som används som certifiering av lokalvårdare. Den består av olika avsnitt. Utbildningen innefattar kundservice, städmetoder, städtekniker, kemhantering, hantering av utrustning och maskiner, kvalitets- och miljöarbete.

 

Omdöme

År 2008 hade vi inspektion av Arbetsmiljöverket och blev tilldelade omdömet MVG!

Kvalitet

Rutinen för uppstart av nytt städobjekt omfattar att vi dokumenterar en checklista/blankett. Vad som ska göras förutom kundens städinstruktion. Vad som ska göras, vem som ska göra och när det ska vara klart.

Vi skall i god tid före aktuell startdag utbilda/informera aktuell personal i den speciella städteknik som ska användas på uppdraget.

 

Miljöarbete

Miljöarbetet ska vara integrerat i verksamheten och stödja företagets huvudmål om nöjda kunder, lönsamhet, utveckling för all personal och förnyelse. Miljöhänsyn skall tas vid alla typer av beslut på alla nivåer inom Västerorts Städservice AB. Alla uppdrag genomförs så miljöriktigt som möjligt. Hänsyn tas också till ekonomi och teknik. Vi använder i så lång utsträckning som möjligt miljömärkta/anpassade biologiskt nedbrytbara och skonsamma medel för varje ändamål i den dagligastädningen. Färgglada sopsäckar med reklamtryck är borta, nu används bara svartasäckar tillverkade av återvunnen plast. Transporter samordnas, av både personal, material och maskiner. Återanvändningsbara material i fiberdukar, moppar m.m. Tvättas med miljöklassade tvättmedel.